direct contact

Stel uw vraag

E&P Camper Levelsysteem

Vier krachtige hydraulische pompen zetten uw camper binnen twee minuten waterpas!

Steunpoten levelsysteem

Dit hydraulisch levelsysteem werkt met lichtgewicht hydraulische steunpoten die naar beneden zakken wanneer u het bedieningspaneel (display) of de afstandsbediening bedient. Het systeem bestaat uit vier steunpoten. Afhankelijk van het type camper leveren wij deze steunen in uitvoeringen van 2 - 3,5 - 6 en 10 ton. Dit maakt ons systeem geschikt voor nagenoeg alle campervoertuigen in Europa.

http://youtu.be/vKXedtEVXC8

Montage

De steunpoten worden middels speciaal door ons ontwikkelde brackets (montageplaten) aan het chassis gemonteerd. Onze steunpoten/brackets zijn zodanig gemonteerd dat er geen enkel gevaar voor "vervorming" van het camper-onderstel en de camper-opbouw plaats zal vinden.

Bediening levelsysteem

In de camper wordt een bedieningspaneel (display) geplaatst, waarmee u het hele systeem kunt bedienen. Het systeem is volledig beveiligd en werkt alleen indien u de handrem van de camper aangetrokken heeft.

Indien gewenst kunt u het systeem voor de "fijn afstemming" ook op handbediening (manueel) zetten. U kunt dan iedere steunpoot apart bedienen. Als uw camper bijvoorbeeld naar links helt, dan drukt u heel eenvoudig op de knop links, waardoor de camper aan de linkerzijde iets omhoog gezet wordt. En wat denkt u bijvoorbeeld van uw slaappositie? Slaapt u liever met uw voeten iets naar beneden, dan kunt u de stand van de achterste steunpoten iets aanpassen.

Indien u wilt vertrekken drukt u slechts één keer op de knop op het display. Binnen één minuut zijn alle steunen weer ingetrokken. Bent u bij vertrek per ongeluk vergeten de steunpoten in te trekken? Dan gaat er een alarmsignaal af wanneer u de camper van de handrem haalt en worden de steunpoten alsnog ingetrokken. Dit zorgt ervoor dat het levelsysteem voor u altijd veilig is.

Op het display worden via waarschuwings-leds ook de meest kritische zaken zoals accuspanning en hellingshoek zichtbaar gemaakt, zodat u exact op de hoogte bent van de kenmerken die samenhangen met het levelsysteem.

Hydraulische pomp

De E&P steunpoten zijn voorzien van een tweeweg bedieningssysteem. Dat betekent dat de steunpoten hydraulisch naar beneden en omhoog gaan. Het voordeel hiervan is dat de poot hydraulisch ook omhoog getrokken wordt, wanneer deze bijvoorbeeld vastzit in de modder.

De steunpoten zijn staal-gestraald en middels een poeder gecoat systeem afgelakt tegen corrosie. Daarnaast zijn de voetplaten van de steunpoten gemaakt van roestvrijstaal. Dit zorgt ervoor dat de poten en steunplaten lang meegaan en niet roesten.

De steunen worden bediend door een 12 Volt of 24 Volt elektrisch / hydraulische pomp.

De hydraulische pomp kan achter een luikje of in de opbergruimte geplaatst worden. Vanuit deze ruimtes lopen de hydraulische leidingen naar de steunpoten en de elektrische kabels naar de besturingsunit en het display.

Noodsysteem


Is er om welke reden dan ook sprake van stroomuitval (b.v. omdat de accu leeg is)? Dan is er een noodsysteem aanwezig waarmee de steunpoten alsnog bediend kunnen worden.

Kenmerken camper levelsysteem

 • Eenvoudige bediening middels bedieningspaneel en-of afstandsbediening
 • 2 jaar Garantie
 • Volautomatische bedieningsunit
 • Standaard met RVS voetplaat
 • Elk systeem is opgebouwd uit 4 hydraulische steunen die bevestigd zijn aan het chassis.
 • Geen elektrische bekabeling en bewegende delen onder de camper, die al na enkele jaren niet meer functioneren i.v.m. optredende corrosie
 • Semiautomatische bediening per twee steunen mogelijk.
 • Scheefstand-functie: op eenvoudige wijze uw afvalwatertank legen.
 • Leverbaar voor campers van 3,5 tot 24 ton
 • De steunpoten zijn voorzien van goede coating tegen corrosie
 • Handbediening mogelijk bij stroomuitval door bijvoorbeeld lege accu
 • Steunen gaan paarsgewijs naar beneden waardoor geen draaiing in het chassis ontstaat
 • Het levelsyteem kan volledig worden geïntegreerd met luchtvering.
 • Leverbaar in verschillende slaglengtes
 • Hydraulische pomp, aangedreven door een krachtige 12V / 24V 800 watt motor
 • Iedere steun wordt bediend door eigen ventiel

Prijs inclusief montage : € 5.550,- 

 

 

EP Levelsysteem camper

« Terug naar overzicht